Pobierz raport o postępowaniach upadłościowych i restrukturyzacyjnych w latach 2021-2023
Postępowania upadłościowe i restrukturyzacyjne. Raport 2024 to nowe wydanie corocznej publikacji wywiadowni gospodarczej MGBI dotyczącej postępowań upadłościowych i restrukturyzacyjnych prowadzonych przez polskie sądy gospodarcze.
W raporcie znajdziesz:
analizę postępowań upadłościowych i restrukturyzacyjnych prowadzonych wobec przedsiębiorstw i konsumentów w latach 2021-2023
listę największych bankructw i restrukturyzacji w polskim biznesie w 2023 r.
profile niewypłacalnych dłużników
informacje o aktywności doradców restrukturyzacyjnych w postępowaniach
Pobierz raport
XV. WPISY DO KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
1. Pierwsze
h) Spółdzielnie
Pozycja 5306.
SĄD REJONOWY W POZNANIU, XXII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO, wpis do rejestru: 2001-12-19 r.
[PO.XXII NS-REJ.KRS/10481/1/383]
Pobierz sprawozdania finansowe i inne dokumenty opublikowane przez ten podmiot
W dniu 2001.12.19 dokonano wpisu do rejestru KRS nr 1 następującej treści:
Dział 1.
Rubryka 1.
1. Oznaczenie formy prawnej podmiotu spółdzielnia
2. Numer REGON oraz numer NIP 000376610
3. Nazwa spółdzielni GMINNA SPÓŁDZIELNIA "SAMOPOMOC CHŁOPSKA" W LĄDKU
4. Dane o wcześniejszej rejestracji nazwa rejestru REJESTR SPÓŁDZIELNI nazwa sądu prowadzącego rejestr SĄD REJONOWY W KONINIE, WYDZIAŁ V GOSPODARCZY, nr w rejestrze ARS 105
5. Informacja, czy przedsiębiorca prowadzi działalność gospodarczą z innymi podmiotami na podstawie umowy spółki cywilnej NIE
Rubryka 2.
1. Siedziba kraj POLSKA województwo WIELKOPOLSKIE powiat SŁUPECKI gmina LĄDEK miejscowość LĄDEK
2. Adres ulica PYZDERSKA nr domu 44 kod pocztowy 62-406 poczta LĄDEK
Rubryka 4. Umowa lub statut
1
1. Informacja o sporządzeniu lub zmianie statutu spółdzielni 22 MAJA 2001 ZMIANY §7 PKT 1, §1 PKT 2, §24 PKT 1, §28 PKT 2, §55, §48 PKT 1.
Rubryka 5.
1. Czas, na jaki została utworzona spółdzielnia NIEOZNACZONY
Dział 2.
Rubryka 1. Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu
1
1. Nazwa organu uprawnionego do reprezentowania spółdzielni ZARZĄD
2. Sposób reprezentacji spółdzielni OŚWIADCZENIA WOLI ZA SPÓŁDZIELNIĘ SKŁADAJĄ DWAJ CZŁONKOWIE ZARZĄDU LUB JEDEN CZŁONEK ZARZĄDU I PEŁNOMOCNIK.
Podrubryka 1. Dane osób wchodzących w skład organu
1
1. Nazwisko MENDEL
2. Imiona ZBIGNIEW JÓZEF
3. Numer PESEL (ukryty)
4. Funkcja w organie reprezentującym PREZES ZARZĄDU
5. Informacja, czy osoba wchodząca w skład zarządu została zawieszona w czynnościach NIE
2
1. Nazwisko NOWAK
2. Imiona KRYSTYNA
3. Numer PESEL (ukryty)
4. Funkcja w organie reprezentującym Z-CA PREZESA
5. Informacja, czy osoba wchodząca w skład zarządu została zawieszona w czynnościach NIE
3
1. Nazwisko WOŹNIAK
2. Imiona ANNA BARBARA
3. Numer PESEL (ukryty)
4. Funkcja w organie reprezentującym Z-CA PREZESA
5. Informacja, czy osoba wchodząca w skład zarządu została zawieszona w czynnościach NIE
Dział 3.
Rubryka 1.
1
1. Przedmiot przeważającej działalności przedsiębiorcy 52 12 Z POZOSTAŁA SPRZEDAŻ DETALICZNA W NIEWYSPECJALIZOWANYCH SKLEPACH
2
1. Przedmiot przeważającej działalności przedsiębiorcy 51 51 Z SPRZEDAŻ HURTOWA PALIW STAŁYCH, CIEKŁYCH, GAZOWYCH ORAZ PRODUKTÓW POCHODNYCH
3
1. Przedmiot przeważającej działalności przedsiębiorcy 51 53 B SPRZEDAŻ HURTOWA MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH I WYPOSAŻENIA SANITARNEGO
4
1. Przedmiot przeważającej działalności przedsiębiorcy 51 55 Z SPRZEDAŻ HURTOWA WYROBÓW CHEMICZNYCH
5
1. Przedmiot przeważającej działalności przedsiębiorcy 51 70 B POZOSTAŁA SPRZEDAŻ HURTOWA NIEWYSPECJALIZOWANA
6
1. Przedmiot przeważającej działalności przedsiębiorcy 51 21 Z SPRZEDAŻ HURTOWA ZBOŻA, NASION I PASZ DLA ZWIERZĄT
7
1. Przedmiot przeważającej działalności przedsiębiorcy 51 23 Z SPRZEDAŻ HURTOWA ŻYWYCH ZWIERZĄT
8
1. Przedmiot przeważającej działalności przedsiębiorcy 15 81 A PRODUKCJA PIECZYWA
9
1. Przedmiot przeważającej działalności przedsiębiorcy 15 81 B PRODUKCJA WYROBÓW CIASTKARSKICH ŚWIEŻYCH
10
1. Przedmiot przeważającej działalności przedsiębiorcy 55 30 B POZOSTAŁE PLACÓWKI GASTRONOMICZNE
11
1. Przedmiot przeważającej działalności przedsiębiorcy 55 30 A RESTAURACJE